PVC vloer populairste vloer op dit moment

Een vloer kopen kan soms een moeilijk proces zijn. Iedereen is op zoek naar een vloer die past bij zijn of haar interieur, maar tegelijkertijd stellen we ook veel eisen aan een vloer. Het is ook vaak een grote uitgave en niet iets wat je zomaar kunt veranderen. Daarom is het van belang dat goed geïnformeerd bent over welke verschillende vloeren verkrijgbaar zijn en wat er nou eigenlijk de beste oplossing is die bij je interieur en wooneisen past. De meest verkocht vloer op dit moment is de PVC vloer. Misschien dat dit wel de vloer is die bij je huis past!

Wat voor materiaal is PVC?

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride, een kunststof. Het is een stabiele, inerte en flexibele kunststof. PVC kan in elke vorm gemaakt worden, daarom wordt het ook veel gebruikt voor complexere vormen. Nu kun je bij https://www.martijndewitvloeren.nl/ alleen terecht voor PVC vloeren, maar PVC wordt ook voor heel veel andere dingen gebruiken. PVC is een zeer stevig soort kunststof en is een zeer geliefd materiaal voor verschillende producten zoals buizen, zeilen, kinderspeelgoed en dus ook vloerbedekkingen. PVC is door de stevigheid en waterbestendigheid en daarom dus zeer geliefd materiaal voor vloeren. Dus PVC wordt niet alleen maar gebruikt voor vloeren, maar ook voor andere producten.

Waarom is PVC zo geschikt als vloerbedekking?

Een vloer moet natuurlijk honderd procent veilig zijn voor alle gebruikers en daarom is het van belang dat de materialen veilig en duurzaam zijn. De Europese wetgeving is de laatste jaren steeds strenger geworden met stoffen en chemicaliën in kunststoffen. PVC is honderd procent veilig voor de gezondheid, milieu en omgeving. Naast dat de PVC vloeren duurzaam zijn, is het materiaal ook helemaal te recyclen en gaan PVC vloeren ook zeer lang mee. PVC vloeren worden over het algemeen gemaakt in stroken en tegels. Er is een eindeloze keuze aan kleuren en merken. Daarnaast zijn er ook luxe PVC vloeren met een voelbaar reliëf van steen of hout. Daarom zijn PVC vloeren zo populair! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *