Ben je op zoek naar nieuwe plinten? Kom erachter welke het best bij jou past

Plinten – Mooieplinten komen in ontzettend veel huizen in Nederland voor. Ze kunnen worden toegepast op vrijwel alle soorten vloeren, van houten tot stenen vloeren, en zorgen voor een stijlvol effect. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten die er beschikbaar zijn, de materialen waar ze van gemaakt worden en hoe ze op een subtiele manier jouw muren en vloeren af kunnen maken.

Verschillende stijlen van plinten

Omdat plinten, ook wel vloerlijsten genoemd, zo gemakkelijk te maken en aan te passen zijn, bestaan er veel verschillende soorten van. Bovendien kunnen ze in alle kleuren worden gemaakt, zodat je er alleen nog maar één hoeft uit te zoeken die past bij de rest van jouw interieur. Een paar stijlen zijn bijvoorbeeld de gladde plint, een minimalistisch balkje dat de vloer met de muur verbindt en verder weinig opvalt. Ook zijn er de kraalplint en monumentenplint. Deze soorten zijn minder eenvoudig, en zorgen door de manier waarop ze zijn afgewerkt voor een mooie decoratie van jouw vloer en muren. Een bijzonder handige soort vloerlijst is de zogenaamde holle plint. Hierin is, de naam zegt het al, aan de binnenkant een holte vrijgelaten. Dit zorgt ervoor dat er gemakkelijk kabels of andere dingen doorheen kunnen lopen, zodat deze niet in de kamer liggen, waar ze in de weg kunnen liggen of rommelig kunnen lijken. Dit soort plint is daarom zeer geschikt voor ruimtes met veel elektronica. 

Materialen

De veelzijdigheid van plinten houdt niet op bij de verschillende modellen en kleuren waarin ze te krijgen zijn. Ook de materialen van vloerlijsten zijn zeer gevarieerd en kunnen worden gekozen afhankelijk van de rest van de ruimte. Dit kunnen bijvoorbeeld houtsoorten zijn. Een voorbeeld hiervan is grenen. Dit is een houtsoort die ontzettend veel gebruikt wordt in Nederland en België, afkomstig van naaldbomen die groeien in zowel Europa als Amerika. Een andere mogelijkheid is hardhout. Net als grenen is deze houtsoort ontzettend sterk, alleen is deze afkomstig uit loofbomen in het tropisch regenwoud. Verder heeft het een meer donkere look dan grenen. Naast hout kunnen plinten ook worden gemaakt van steen of kunststof. 

Plaatsingsmethoden

Voor het plaatsen van de plinten zijn verschillende manieren beschikbaar, die afhankelijk zijn van de soort plint waar het om gaat. Sommigen kunnen op de al bestaande plint worden bevestigd. Dit worden overzetplinten genoemd. Het voordeel hiervan is dat de vorige plint niet hoeft te worden weggehaald, wat een moeilijk karwei kan zijn, omdat deze vaak erg vast zit. Verder zijn er nog plakplinten, die uit zichzelf aan de muur kleven. Andere plinten kunnen worden bevestigd door schroeven of speciale lijm.

Bestel jouw plint vandaag nog

Heb je op deze pagina een model gezien dat goed in jouw interieur past? Bestel dan nu voor een scherpe prijs de plint die jij zoekt bij Mooie Plinten. Bij bestellingen boven €85 worden de producten, stuk voor stuk gemaakt van topkwaliteit materialen, gratis geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *